Hlavní obsah

Otec zadržovaného dítěte bude stíhán na svobodě

Právo, Novinky, ČTK, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Muži, který se ve středu zabarikádoval ve svém domě v Jílovém u Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku a vyhrožoval svému synovi likvidací, hrozí až dva roky vězení. Policie muže obvinila z pokusu ublížení na zdraví a z útoku na veřejného činitele.

Článek

"Muž bude vyšetřován na svobodě, ale současně se musí podrobit zkoumání psychického stavu," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podle ní byl konflikt vyvrcholením delších manželských neshod. "Žena se obrátila na policii již v neděli, poté co ji její muž fyzicky napadl," řekla. To bylo podle ní také příčinou, proč si chtěla vyzvednout chlapce a osobní věci za policejní asistence. "Měly jsme oprávněné obavy, že muž ženu opět napadne, jinak by šlo o běžný občansko-právní spor," poznamenala.

Policisté použili na muže lest

Muž se zabarikádoval spolu se svým synem a matkou v domě a odmítal syna vydat. Policejnímu vyjednavači se nepodařilo muže přimět k rozumu ani po šesti hodinách. Muž vyhrožoval policistům a hrozil, že chlapce usmrtí nebo poleptá kyselinou.

Policie dům obklíčila a povolala krajskou zásahovou jednotku. Kvůli bezpečnosti chlapce se ji ale bála použít. Nakonec využila lsti. Předstírala ukončení akce, a když začal muž mluvit s novináři, nasadila mu pouta a dostala se k dítěti. Chlapec je v pořádku u matky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám