Hlavní obsah

Za vraždu a přípravu další dostal muž 21 let

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na 21 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal ve čtvrtek za přípravu vraždy a zorganizování další vraždy ústecký krajský soud 34letého Martina Bora. Ten v říjnu 2000 s neznámým komplicem tyčí zbil a omámil v Jirkově - Vinařicích stejně starého známého. Dva roky předtím měl podle soudu zorganizovat vraždu mosteckého notáře.

Článek

Bor se proti rozsudku odvolal, státní zástupkyně si k verdiktu ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

V případu pokusu o vraždu Bor zmláceného muže po útoku odvážel autem k vodní nádrži, kde ho chtěl utopit. Spoutaný muž se zachránil jen díky tomu, že se mu podařilo způsobit dopravní nehodu.

Zkušený recidivista Bor, který byl v minulosti soudně trestán i pro majetkové a násilné delikty, přípravu vraždy muže, s nímž byl ve vězení, popřel. "S obžalobou nemohu souhlasit. Naopak sám jsem jím byl napaden," tvrdil soudu Bor. Podle senátu se ho ale chtěl zbavit proto, že proti němu vypovídal u jiného líčení.

V kauze notáře, jehož vraždu Bor podle rozsudku zorganizoval na přelomu let 1997 a 1998, se zase chtěl pomstít za to, že byl odhalen jeho miliónový podvod s pozemky. "V Karlových Varech požádal svého známého, aby najal muže, který pak v lednu 1998 střelil do hlavy notáře Čeňka Fuksu u výtahu domu v mostecké Komořanské ulici. Bor pachatelům slíbil za vraždu 100 000 korun," uvedla soudkyně.

Ženatého otce jednoho dítěte, který bydlí v Sokolově na severu Čech, čtvrteční rozsudek viditelně zaskočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám