Hlavní obsah

Policisté odhalili skupinu zlodějů aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Policisté odhalili organizovanou skupinu zlodějů aut. Při akci Leon zajistili deset ukradených aut, patnáct motocyklů, 120 motorů z odcizených vozidel, čtyři vodní skútry, množství nelegálně držených střelných zbraní a munice a dva a půl tisíce mobilních telefonů. Pocházely z krádeže tahače na Nymbursku z dubna letošního roku.

Článek

Pachatelé kradli vozy převážně v Praze a následně je prodávali nebo v Chotěticích na Nymbursku rozebírali na náhradní díly. Pětačtyřicetiletého muže z Kolínska policisté zadrželi právě ve chvíli, kdy jedno z odcizených vozidel rozebíral v bývalém statku v Chotěticích, uvedl Ladislav Bernášek z pražské policejní správy. Policisté zadrželi také devětadvacetiletého Slováka a třiatřicetiletého muže z Kolínska.

Škoda zatím není vyčíslena, již nyní je ale podle Bernáška jisté, že bude dosahovat několika desítek miliónů korun.

Zadržení jsou podezřelí z krádeže, nedovoleného ozbrojování a podílnictví. Policie je nyní vyslýchá a požádala o jejich vzetí do vazby. Mužům hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám