Hlavní obsah

Chlípník si odsedí deset let

Právo, Ludmila Žlábková
HRADEC KRÁLOVÉ

Deset let ve věznici se zvýšenou ostrahou stráví osmačtyřicetiletý Alexandr Šamko z Hradce Králové, kterého Krajský soud v Hradci Králové uznal ve středu vinným z trestního činu pohlavního zneužívání, znásilnění a vydírání. Sexuálního násilí se dopouštěl na osmiletému synovi své družky.

Článek

Šamko, který žil se svou obětí ve společné domácnosti v Petrovicích na Královéhradecku, chlapce obtěžoval v období od února do dubna letošního roku. "Nejsem na chlapečky a proč bych to dělal, když jsem měl sex se ženou, kdykoliv jsem chtěl?" tvrdil Šamko, podle něhož stál za obviněním otec dítěte. Měl se tak prý mstít za to, že mu odloudil manželku.

Porota však tomuto vysvětlení neuvěřila, naopak měla za prokázané, že nezletilého i přes jeho nesouhlas osahával na různých částech těla, svlékal se před ním a nutil ho k orálnímu sexu a minimálně v jednom případě v odstaveném železničním vagónu k pohlavnímu styku došlo. Pokud se chlapec bránil, obžalovaný mu vyhrožoval zabitím, případně ho začal tlouci do hlavy a břicha.

"U nezletilého došlo v důsledku jednání obžalovaného k rozvoji závažného poškození zdraví - posttraumatické stresové poruchy, jejíž příznaky v rozvinuté míře trvaly po explozi událostí a počaly se mírnit až po přestěhování k otci nezletilého," stojí v rozsudku. Dnes chlapec žije u svého otce, jemuž byla soudně svěřena výchova syna.

Rozsudek je zatím nepravomocný, neboť obžalovaný hned v soudní síni proti němu podal odvolání, státní zástupkyně si ponechala lhůtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám