Hlavní obsah

Policisté osvobodili dítě, které zadržoval jeho otec

Právo, Novinky, Barbora Silná
LIBEREC

Policie zatkla třiačtyřicetiletého muže, který zadržoval od středečního dopoledne svého čtyřletého syna v domku v Jílovém u Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku. Vyhrožoval, že ublíží sobě i synovi. Policisté jej zadrželi, když poskytoval rozhovor novinářům a chlapce nechal v domě samotného s babičkou.

Článek

Policisté připravili na muže past. Vše totiž vypadalo, že místo opustili. Dokonce otevřeli silnici a kolem domu tak jezdila auta. Muž se po té odhodlal poskytnout rozhovor novinářům,  proto vyšel před svůj dům. V tom okamžiku se přiblížili policisté a muže zadrželi. 

Na místo přijela záchranná služba. Lékaři chlapce prohlédli a za asistence policie předali babičce ze strany matky, která ho předá matce.

Policisté muže obvinili z trestného činu útoku na veřejného činitele, jelikož při první ranní návštěvě vyhrožoval policistům napadením. Současně přidal výhrůžky, že chlapce poleptá kyselinou. Po zadukomentování celodenních událostí bude také rozhodnuto o případném vzetí muže do vazby.

Chlapec byl prý nemocný

"Vzniklá situace je výsledkem rodinných rozporů. Manželka muži oznámila, že od něj chce odejít. Ten sebral dítě a zabarikádoval se v domě. Muž hrozí likvidací syna," uvedla během dne liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

. "Nic jsem neudělal. Moje žena mě okradla o 200 tisíc korun, řekl jsem jí, aby odešla. Klukovi jsem nic neudělal, ani jsem mu nevyhrožoval, viď, Jaroušku?" líčil a vystrkoval dítě do okna. Chlapec byl podle jeho slov nemocen a nemohl opustit dům, kam se mu prý chtěla policie za pomoci hrubé síly dostat pro manželčiny věci. "Zůstal jsem s ním doma na paragrafu, má kašel a rýmu. Manželka s ním doma být nechtěla, prý ji to nebaví, říkala, že je barová a nechtěla ani, aby se dítě narodilo," pokračoval muž.

Muže vylákali novináři

Novináři odpoledne přesvědčili muže, aby sešel k nim dolů na zahradu, protože z okna není rozumět, co říká. Třiačtyřicetiletý muž se nejprve zdráhal, že nemůže opustit syna. Následně ale přistoupil na to, že ho na malou chvíli pohlídá babička, která za nimi vykukovala z okna a sešel k brance.

"Je to komplot mé ženy, policie je podplacená, státní zástupci i soudci jsou zkorumpovaní a tohle udělali proti mně, protože se rodina mé ženy zná se známými advokáty. Jsem manažerem firmy a vím, jak se všude krade. Manželka mě okradla o 200 tisíc, klukovi bych neublížil. Nikomu jsem nevyhrožoval. Moje žena si to vymyslela, je to alkoholička, která bere prášky a neví, co dělá. Kluka mlátila, bila ho do hlavy, takže musel být v nemocnici na pozorování, ale řekli jsme, že spadl z postele," pokračoval ve vysvětlování situace. Vzápětí se ale zpoza domu připlížili policisté a muže zatkli.

V domě byla kromě muže také jeho matka. Muž podle policie disponoval  zbraněmi, které nepodléhají registraci, pravděpodobně měl plynovou pistoli. Není držitelem zbrojního průkazu.

Celodenní drama

Muž vzal syna jako rukojmí po desáté hodině. Na místo okamžitě přijeli policejní psycholog a vyjednavač, kteří se snažili s mužem hovořit. Okolí bylo uzavřené, policie odkláněla dopravu.

Manželka nebyla celé akci přítomna. Zůstala na policejní služebně v péči psychologů, neboť se psychicky zhroutila.

Dle informací sousedů je muž bezproblémový, tichý, nikdy se výrazně neprojevoval. Dítě má se svojí manželkou, se kterou nejsou rozvedeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám