Hlavní obsah

Řidič vjel na přechod, zranil dítě a ujel

LIBEREC

V pondělí srazil řidič osobního vozidla na přechodu pro chodce v Liberci jedenáctiletého chlapce. Hoch vyvázl ze střetu s lehkým zraněním. Řidič vjel na přechod na červenou a po nehodě z místa ujel. Podobné nehody jsou v Liberci bohužel velmi časté.

Článek

"V dubnu najel řidič na přechodu pro chodce do školáka ve Švermově ulici. Předjížděl přitom traktor, který před jedenáctiletým chlapcem zastavil. Chodci totiž měli na přechodu zelenou, zatímco vozidlům svítila červená. Viník havárie z místa zmizel a nepodařilo se nám ho vypátrat. Školáka naštěstí zranil jen lehce," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Vážné zranění způsobil v říjnu další řidič, který porazil na přechodu pro chodce u základní školy v Ostašově devítiletou dívku poté, co vystoupila z autobusu. "Bohužel se ukazuje, že řada motoristů se dopouští na přechodech pro chodce neomluvitelných přestupků, a lidé tam nejsou v bezpečí ani tehdy, když přecházejí na zelenou," doplnila Suchánková.

"Na kontroly nám chybí dostatek hlídek a také technické prostředky, s jejichž pomocí bychom přestupky zaznamenali," uvedla mluvčí.

Liberecko patří v severních Čechách mezi okresy s nejvyšší nehodovostí. Mezi hlavní příčiny se řadí bezohlednost řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám