Hlavní obsah

Chlapec zapálil dívku v kostýmu anděla

– OLOMOUC

Mikulášské oslavy skončily v pondělí večer popáleninami druhého stupně na těle čtrnáctileté dívky, která předtím rozdávala radost v kostýmu anděla při nadílkách. Během návratu domů z oslav jí kostým zapálil její patnáctiletý spolužák.

Článek

Dívce, která byla převlečena za anděla, její spolužák podpálil křídla. "Od křídel se na dívce vzňal oděv z vysoce hořlavého materiálu a chytly také její vlasy," řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Dívku zachránila duchapřítomnost jejích kamarádek, které ji povalily do sněhu a vody a oheň uhasily. Dívce ohořely vlasy v zadní části hlavy a utrpěla popáleniny na ruce v rozsahu druhého stupně.

Čert napadl dvanáctiletého chlapce

Na mikulášskou nadílku hned tak nezapomene ani dvanáctiletý chlapec z Mladé Vožice, kterého napadl a zkopal čert. "Opilý muž chlapce podle svědků porazil na zem, mlátil ho a kopal do něj. Po ošetření pohmožděnin a tržné rány rtu byl vyděšený hoch převezený k dalšímu vyšetření do nemocnice," řekl Právu lékař táborské záchranky Milan Kratochvíl.

Mluvčí táborské policie Miroslav Doubek poznamenal, že případ budou řešit jako přestupek. "Máme k dispozici výpověď poškozeného i lékařskou zprávu a celou věc nelze kvalifikovat jako trestný čin," uvedl Doubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám