Hlavní obsah

Noční požár poničil výrobní halu

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Výrobní halu v Libčanech na Královéhradecku, využívanou k výrobě a prodeji dřevěných, farmaceutických a lékařských výrobků, v noci z pondělí na úterý poničil oheň, který předběžně způsobil škodu ve výši dvou milionů korun.

Článek

"Požár výrobní haly byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové ohlášen sedm minut před třetí hodinou v noci. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové a dobrovolná jednotka z Libčan," uvedla tisková mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Mluvčí dodala, že požár zasáhl část sušící linky na dřevo, poničil elektroinstalaci, strop a střechu výrobní haly. Kvůli silnému zakouření areálu museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Zplodinami hoření byly poškozeny i dřevěné a farmaceutické výrobky určené k prodeji.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat těsně před čtvrtou hodinou ráno, zcela zlikvidován byl o půl sedmé ráno. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, nelze vyloučit technickou závadu na zařízení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám