Hlavní obsah

Pětiletý chlapec se utopil v bazénu na zahradě

– VLAŠIM
Právo, ČTK, tom

Pětiletý chlapec spadl včera odpoledne po třetí hodině do bazénku na zahradě rodinného domu v Černolicích u Prahy. Přestože pro dítě přiletěl vrtulník, který chlapce ve vážném stavu transportoval do pražské motolské nemocnice, hoch po převozu do nemocnice zemřel."Do nemocnice byl přivezen ve stavu, který byl absolutně neslučitelný se životem," sdělila mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Článek

Případ šetří policie. "Chlapec zřejmě chodil po krytu bazénku a ten se pod ním propadl," řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Dítě z bazénu vytáhli rodiče. Chlapec nedýchal a byl v bezvědomí. Při resuscitaci rodičům radila po telefonu dispečerka záchranné služby. Zdravotníkům se po příjezdu podařilo obnovit základní životní funkce dítěte, bylo ale stále v bezvědomí. Letecká záchranná služba je přepravila do pražské nemocnice Motol.

"Před třetí hodinou odpolední vyjížděla záchranná služba k topícímu se dítěti do Černolic u Prahy, Pětiletý chlapec spadl do bazénu. Když byl rodiči vytažen, byl v bezvědomí a nedýchal," uvedla Tereza Janečková ze středočeské záchranné služby a dodala: "Ještě před příjezdem záchranářů se snažili rodiče chlapci poskytnout laickou resuscitaci, posádka záchranné služby po svém příjezdu v resuscitaci pokračovala. Podařilo se nám obnovit jeho základní životní funkce, dítě bylo zaintubováno a připojeno na umělou plicní ventilaci."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám