Hlavní obsah

Náměstek primátora prý vyhrožoval právničce zabitím

Právo, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policejní ochranu před náměstkem ostravského primátora Víta Rupricha žádá právnička polských architektů Simona Pavlicová, která na něj ve čtvrtek podala trestní oznámení.

Článek

Do policejního protokolu vypověděla, že jí Ruprich před středečním zastupitelstvem řekl: "... jestli chcete dnes vystoupit na zastupitelstvu, počítejte s tím, že vás někdo zastřelí". "Vyhrožoval mi tak zabitím. Byl u toho i svědek. Bylo to řečeno rádoby ve vtipu ale, ten kontext tam byl evidentní," konstatovala vyděšená Simona Pavlicová.

Jako právnička zastupuje skupinu polských architektů, kteří čelní představitele vedení města Ostravy podezřívají z korupčního jednání. Prý k tomu vedou nepřímé důkazy. Pavlicová již ve středu novinářům sdělila, že se domnívá, že jeden ze soukromých investorů, který chce stavět v Karolině na lukrativních pozemcích v centru Ostravy, měl v minulosti dát úplatek prostřednictvím developera za to, že vedení radnice zmanipuluje územní plán.

"Veřejný činitel nesmí takovéto výhružky zabitím pronášet veřejně ani soukromě a zastrašovat právníka, když je v protistraně dané kauzy. Toto jsem projednávala se svými známými, kteří mi řekli, že stejně je vyhrožováno i památkářům města," tvrdí v policejním protokolu.

Ruprich nařčení odmítá

Náměstek Ruprich ale tvrzení Pavlicové odmítá. "Tak krásná, nadějná, inteligentní mladá slečna lže. A to je vše. Asi taky budu muset požádat o policejní ochranu."

Žádné protikroky údajně v současnosti ale nechystá. "Počkám až mi přijde nějaké oznámení a budu konat to, k čemu mě vyzvou policejní orgány. To je jediné co mohu říci, protože jinak na to nemá smysl reagovat," uzavřel Ruprich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám