Hlavní obsah

Soud zatím o obnovení procesu s Roztočilem nerozhodl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krajský soud v Praze ve čtvrtek odročil jednání o novém projednávání procesu s uprchlým vězněm Rostislavem Roztočilem na leden příštího roku. Soud před rozhodnutím požaduje jeho vyslechnutí.

Článek

Před samotným rozhodnutím, zda bude znovu projednáván tento případ, soud požaduje vyslechnutí hlavního aktéra. Ten se je v současné době ve Stuttgartu, kde byl v polovině listopadu zadržen německou policií.

Roztočil utekl společně s Romanem Čabradou osmého listopadu z plzeňské věznice na Borech. Zatímco Čabrada policistům stále uniká, Roztočil je nyní v rukou německých orgánů, které s jeho vydáním do České republiky váhají.

Německé nejvyšší státní zastupitelství je o vydání Roztočila do České republiky ochotno uvažovat za předpokladu, že jeho proces bude znovu obnoven. Jelikož si nyní soud na české straně vyžádal vyjádření Roztočila, bude jeho výslech pravděpodobně proveden v Německu.

Reklama

Související témata:

Související články

Uprchlý vrah Roztočil dopaden v Německu

V německém Stuttgartu byl v sobotu dopaden vrah Rostislav Roztočil, který uprchl z borské věznice. Informaci potvrdila mluvčí Útvaru pro odhalování...

Němci zřejmě Roztočila nevydají

Německé nejvyšší státní zastupitelství pravděpodobně nevydá uprchlého vězně Rostislava Roztočila zpátky do České republiky. O vydání je ochotno uvažovat pouze...

Výběr článků

Načítám