Hlavní obsah

Policisté postřelili po divoké honičce lupiče

HRADEC KRÁLOVÉ

Po divoké honičce v Mostku na Trutnovsku se ve středu odpoledne podařilo policistům zadržet muže, který je podezřelý ze dvou loupeží. Při zatýkáni policisté muže postřelili do pravého stehna a levého lýtka. Podle informací jičínské policejní mluvčí Hany Klečalové hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na 10 let, pokud se podaří prokázat spáchání trestného činu loupeže.

Článek

"Muž z Náchoda byl po ošetření převezen záchranou službou do oblastní nemocnice v Jičíně, kde byl operován a následně hospitalizován," uvedla mluvčí.

Dramatické policejní honičce předcházelo mimo jiné přepadení čtyřiačtyřicetileté ženy. V úterý 29. listopadu ukradl osobní automobil v Hradci Králové. "V době, kdy čtyřiačtyřicetiletá žena zastavila na křižovatce si k ní přisedl na místo spolujezdce maskovaný muž s kuklou přes obličej. Požadoval, aby pokračovala v jízdě, což odmítla," sdělila Klečalová. Muž na to reagoval tím, že jí nastříkal do obličeje neznámou dráždivou látku, čímž jí donutil vystoupit z vozu. Následně si sám přesedl na místo řidiče a s vozidlem ujížděl směrem na Prahu.

"V té době již ho na základě oznámení poškozené pronásledovala policie na jejíž výzvy nijak nereagoval. Nezastavily ho ani varovné výstřely do vzduchu," dodala mluvčí. 

Přepadl prodejnu a odnesl si přes 2 tisíce

Den na to, 30. listopadu, došlo k loupežnému přepadení pokladní prodejny v Nové Pace. Tady vstoupil do prodejny neznámý muž, který měl na očích tmavé brýle a na hlavě černou čepici.

"Muž přistoupil k nic netušící pokladní, kterou požádal o cigarety. V okamžiku, kdy žena otevřela pokladnu, vytáhl muž pepřový spray a jeho obsah jí stříkl do obličeje. V důsledku toho žena upadla na zem," řekla Klečalová s tím, že na pomoc jí přišla kolegyně, které rovněž nastříkal do obličeje dráždivou látku. Lupič si z prodejny odnesl přes dva tisíce korun a ujel v ukradeném voze, který policisté začali pronásledovat.

Policie zablokovala muži před obcí Mostek cestu. To ho nijak nevyvedlo z míry a sjel na louku, kde z vozu vyskočil a snažil se utéct. Policistům se ho podařilo zadržet až poté, co byl postřelen.

"V průběhu dokazování výše uvedených trestných činů se policie bude zabývat i motivem jednání dosud netrestaného pachatele, kterým jsou pravděpodobně jeho finanční dluhy," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám