Hlavní obsah

Nehodu na přejezdu nepřežili dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dva lidské životy si vyžádala pravděpodobně riskantní jízda řidiče u Kamenného Újezdu na Českobudějovicku. Na přejezdu se tam ve středu ráno střetlo osobní auto s nákladním vlakem. Řidič jel na přehledném úseku zřejmě na červenou. Další člověk byl při nehodě těžce zraněn.

Článek

Provoz na trati mezi Včelnou a Kamenným Újezdem byl na tři hodiny přerušen, řekl Jan Kučera z Drážní inspekce. Podle Kučery vznikla na lokomotivě škoda 20.000 korun, na automobilu 350.000 korun.

"Řidič pravděpodobně nerespektoval světelnou signalizaci. Nehoda se navíc stala na velice přehledném úseku a za tmy, kdy musela být světla vidět už z dálky asi 200 metrů," dodal Kučera. Podle něj je i třetí zraněný v kritickém stavu.

Lokomotiva podle mluvčí českobudějovické policie tlačila vozidlo ještě asi 300 metrů, než se strojvedoucímu podařilo vlak zastavit.

Na místě zasahují hasiči a policisté odklánějí dopravu. Nehoda se stala v 05:15, provoz byl obnoven před půl devátou dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám