Hlavní obsah

Řidiči nezvládli sníženou viditelnost

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Kolize sedmi automobilů je výsledkem zlomu počasí, který panoval v pondělí na hranicích okresů Znojmo a Břeclav nedaleko Pohořelic. Zatímco v Pohořelicích na silničním tahu z Brna do Znojma svítilo slunce, pár stovek metrů za městem čekala na řidiče hustá mlha s viditelností kolem padesáti metrů.

Článek

Přesto řidiči nereagovali a dál pokračovali v jízdě vysokou rychlostí. Právě to sehrálo podle policistů rozhodující roli při vzniku dopravní nehody, do které se patnáct minut před jedenáctou hodinou zapojilo sedm vozidel.

Na úseku necelých pěti set metrů tak zůstalo stát pět osobních vozů a dvě dodávky, jedoucích v obou směrech. Řetězovou nehodu odstartoval řidič felicie s označením taxi nedokázal zastavit na konci kolony a narazil do stojící octavie. Dva účastníky hromadné kolize odvezly sanitky do nemocnice, míru jejich zranění určí až další vyšetření na rentgenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám