Hlavní obsah

Úředník srazil autem na přechodu dvě ženy, jedna zemřela

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Vedoucí stavebního odboru chomutovské radnice Miroslav Březina seděl za volantem osobního vozu, který ve středu vpodvečer na přechodu pro chodce u Normy na sídlišti Písečná v Chomutově srazil dvě ženy. Chodkyně (65) utrpěla lehké zranění, 51letá namístě přišla o život.

Článek

Vedení úřadu zatím svého zaměstnance, stíhaného pro ublížení na zdraví s následkem smrti, z funkce odvolávat nebude. Podle mluvčí chomutovské policie Marie Pivkové nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu.

"To, co se stalo, je především obrovská lidská tragédie. Situaci budeme řešit podle zákona o úřednících. Zohledníme skutečnost, že nespáchal žádný úmyslný trestný čin, ale že se stalo neštěstí. Počkáme na pravomocné rozhodnutí soudu," řekl Právu chomutovský místostarosta Jan Řehák (ODS).

Zaujímat stanovisko ke stíhání svého úředníka musela letos radnice už podruhé. V prvním případě šéfa oddělení krizového řízení Vladimíra Zárubu zbavila funkce a přeložila ho do podatelny. "Nedá se to srovnávat. Dopravní nehodu bez alkoholu nepovažujeme za úmyslný trestný čin, zatímco útok na veřejného činitele jím je," usoudil Řehák. Policie Zárubu stíhá za to, že údajně znásilnil v Brně prostitutku a zaútočil na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám