Hlavní obsah

Za útěk Krejčíře dostali tři policisté vyhazov

PRAHA

Ministr vnitra František Bublan ve čtvrtek poslancům při interpelacích oznámil, že tři z deseti policistů, kteří byli přítomni domovní prohlídce ve vile Radovana Krejčíře, u policie skončili. Jen dva policisté zůstali na svých postech.

Článek

Další dva byli přeřazeni na jiné pracoviště v rámci protikorupční policie, dva byli přeřazeni k jinému útvaru. Bublan to uvedl s tím, že policisté byli takto potrestáni podle míry svého provinění. Ministr připomněl, že za útěk Krejčíře je na návrh inspekce ministra vnitra stíhán velitel zásahu Jan Špitálský, a to kvůli maření úkolu veřejného činitele z nedbalosti.

Policisté při červnové domovní prohlíce v černošické vile nedokázali podnikatele Radovana Krejčíře uhlídat. Podařilo se mu uprchnout a nyní pobývá na Seychelských ostrovech, jejíž občanství má nejen Krejčíř, ale celá jeho rodina.

Policie Krejčíře podezřívá, že je hlavou desetičlenného zločinného gangu. Krejčířův údajný gang se podle policie pokusil od státu vylákat komplikovaným podvodem dvě miliardy korun v souvislosti se společností Čepro.

Policejní prezident Vladislav Husák vydal na začátku listopadu pokyn k vytvoření speciálního týmu. V něm je osm policistů z policejního prezidia, čtyři státní zástupci z Nejvyššího státního zastupitelství a dva lidé z Inspekce ministra vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám