Hlavní obsah

Soud potrestal muže, který zabil manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ve čtvrtek plzeňský krajský soud uznal vinným sedmačtyřicetiletého Ladislava Zimmermanna ze smrti o rok mladší manželky. Soud tak změnil své původní rozhodnutí z letošního června, kdy muže osvobodil. Státní zástupce se ale tehdy odvolal k Vrchnímu soudu v Praze, který případ vrátil k novému projednání.

Článek

Zimmermann loni v listopadu ve Slatině na Domažlicku  třikrát vystřelil z nelegálně držené pistole na svou ženu. Jedna střela zasáhla spánek a poškodila ženě mozek. Postřelenou manželku odvezl Zimmermann do nemocnice, kde krátce po převozu zemřela.

Pistoli si muž údajně koupil od jedné pracovnice městské policie v zastavárně. Zbraň měl potom ukrytou doma, aniž by o tom jeho manželka věděla. Zimmermann tvrdil, že výstřely vyšly náhodou.

"Doma odpoledne jsem si dal tři sklenky slivovice na zahřátí. Přišla manželka a chtěla také nalít. Odmítl jsem, protože v poslední době moc pila. Vypadala nějak divně a odešla vedle do pokojíku. Když jsem tam za ní přišel, viděl jsem, že v ruce drží pistoli. Vyrazila proti mně, začala zbraň zvedat a já se snažil jí zbraň vzít, protože jsem se cítil být ohrožen," popsal situaci Zimmermann letos v červnu [celá zpráva].

Že měla žena velké problémy s alkoholem, potvrdili i svědci. Podle jejich výpovědí si doma různě schovávala lahve před manželem a tajně pila. Také ve chvíli smrti měla v krvi přes dvě promile alkoholu. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám