Hlavní obsah

Žena popsala podvodníka jako Vladka z Vyvolených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Sedmdesátiletou důchodkyni z Libhoště na Novojičínsku připravil o velkou část úspor neznámý podvodník. Do telefonu se představil jako její vnuk, který má v zaměstnání velké finanční problémy, a proto potřebuje půjčit od babičky peníze. Důvěřivá žena mu uvěřila a půjčila 70 000 korun.

Článek

"Sumu 20 000 korun měla důchodkyně doma a pro zbytek si zajela na poštu taxíkem, který jí falešný vnuk Martin nechal poslat," řekla mluvčí novojičínských policistů. Podvodník ženě telefonoval ještě jednou. "Tvrdil, že pro peníze nemůže přijít sám a že pošle kolegu, který řekne smluvené heslo. Tak se taky stalo. Že dala své úspory úplně cizímu člověku se důchodkyně dozvěděla až později. Zavolala totiž svému skutečnému vnukovi," dodala mluvčí.

Žena pak policistům řekla, že muž, kterému předala peníze, vypadal jako "Vladko z VyVolených". Měřil okolo 180 centimetrů. Jeho věk odhadla na 35 let. Muž měl kulatý obličej, kratší tmavé vlasy a dlouhý černý kabát.

Podobný případ řešili policisté v červenci i v Ostravě. I tehdy se podvodník vydával za vnuka a získal také 70 000 korun. I v tomto případě měla žena doma jen část peněz a pro zbytek musela do banky. Celý obnos pak předala na ulici neznámé ženě ve věku okolo 40 let.

Podle policistů se podobné případy stávají poměrně často. "V případě, že se někdo dostane do podobné situace, okamžitě by se měl spojit s některým ze svých příbuzných a ověřit si tuto informaci. Pokud to nebude možné, měl by kontaktovat policii," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám