Hlavní obsah

Po srážce aut na Českobudějovicku je deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tři těžká a sedm lehkých zranění si v sobotu odpoledne vyžádala dopravní nehoda dvou aut mezi Pištínem a Sedlcem na Českobudějovicku. "Jedno z aut vjelo do protisměru. Proč, se se zatím šetří. Výrazný podíl na nehodě však mělo počasí," řekl operační důstojník českobudějovické policie. Silnice I/20 byla v místě střetu více než tři hodiny uzavřená, dopravu odkláněli policisté přes Zliv.

Článek

Nehoda se stala krátce před 16:00, provoz se podařilo obnovit kolem 19:30. Podle operačního důstojníka jsou mezi zraněnými i děti, jejich počet, ani rozsah zranění, není zatím znám. Na místě zasahoval vrtulník, několik sanitek a hasiči, kteří odklízeli následky střetu.

Husté sněžení a namrzající vozovky komplikovaly dopravu na jihu Čech po celý den. Nejhorší situace byla na Českobudějovicku, kde policisté a hasiči vyjížděli nejčastěji. S ledovkou a sněžením se potýkali řidiči také na Prachaticku, Strakonicku a Písecku.

Nákladní auto s vlekem havarovalo odpoledne u Borku na Českobudějovicku a na několik desítek minut zablokovalo mezinárodní silnici E55. Příčinou nehody bylo zřejmě náledí. "V celém kraji jsme dosud vyjížděli ke 14 nehodám," řekl v 19:40 operační důstojník jihočeských hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám