Hlavní obsah

Opilci zkopali posádku záchranky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trojice opilých mužů, která nabourala v pondělí ve Velké Chuchli v Praze, bezdůvodně napadla posádku sanitky i hasiče, kteří jim přijeli na pomoc. Nejhůře dopadl 39letý lékař pražské záchranné služby. Než přijeli jeho kolegové a policisté, muži ho zbili tak, že musel být ošetřen v nemocnici.

Článek

Trojice mužů z Prahy ve věku 30, 32 a 35 let havarovala s Mazdou Xedos v Radotínské ulici. Opilí kamarádi najeli do stromu. Na místo dorazila sanitka. Lékař nejprve ošetřil muže s rozbitou hlavou a pohmožděninami. Po jeho odvozu do nemocnice se jeho dva známí začali prát s posádkou záchranky.

"Po lékaři žádali, aby jim šel hledat mobilní telefon a začali ho osočovat, že chtěl nechat jejich kolegu zemřít. Našeho doktora pak povalili na zem, kde ho zkopali. Měl rozbitou hlavu, otřes mozku a pohmožděniny po celém těle. Řidiči sanitky a dalšímu záchranáři způsobili pohmožděniny břicha," sdělil v úterý mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř.

Útočníky do nemocnice doprovodili policisté

Útočníky zraněné z havárie zneškodnili až kolegové zbitých mužů z dalších čtyř záchranných vozů a přivolaní policisté. Ti museli 30letému a 35letému muži nasadit pouta a doprovodit je na ošetření do nemocnice.

Přestože byli všichni tři zjevně pod vlivem alkoholu, odmítli dechovou zkoušku i krevní trest. "Musíme zjistit, kdo z nich vlastně řídil," upřesnila mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

"Policie prověřuje podezření, že se řidič plně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost. Případ se zpracovává jako dopravní nehoda a přestupek proti občanskému soužití, respektive fyzické napadení. Vyšetřování ale teprve začalo, takže případ může být překvalifikován," dodala Miklíková.

Mluvčí záchranky Uhlíř sdělil, že napadení zdravotnického personálu ze sanitek není nijak výjimečné. Přesto se včerejší událost přiřadila k těm nejzávažnějším.

Reklama

Výběr článků

Načítám