Hlavní obsah

Vrah uprchlý z vězení si už možná vyřizuje účty

– PLZEŇ
Právo, Patrik Biskup

Zabiják Roman Čabrada, který utekl v úterý společně s dalším vrahem Rostislavem Roztočilem utekl z plzeňské věznice, si už možná začal vyřizovat staré účty s lidmi, o nichž si může myslet, že mu pomohli dostat se do kriminálu.

Článek

Na policii oznámil osmadvacetiletý Daniel Suchý z Chebu, že se mu v noci na středu vloupal neznámý pachatel do jeho letního sídla v Podhradě na Chebsku a sebral mu odtud všechny cenné věci.

Suchý byl vyšetřovaný společně s Čabradou v případu vraždy německého starosty Erika Kundera stejně jako v případu rozsáhlého obchodu s drogami. Na rozdíl ale od Čabrady, který za oba případy dostal celkový trest 18 a půl roku vězení, odešel od soudu pouze s podmínkou. "Vykradli mě, to je pravda. Nechci se dál k tomu vyjadřovat," reagoval v telefonu na vloupání Suchý.

Mluvčí chebské policie Stanislava Hojdová řekla, že z vyloupeného objektu zmizela elektrotechnika a další věci za více než 130 tisíc korun. "Pachatele jsme zatím nezjistili. Pátráme po něm," dodala Hojdová. Zda má vloupání spojitost s Čabradou ale kriminalisté zatím nepotvrdili. "To všechno se prověřuje. Kroužíme kolem lidí, které by mohl uprchlý vězeň kontaktovat," řekl jeden z nich.

Suchý se sám přihlásil policii

V Čabradově hledáčku by mohl Suchý klidně být. Sám se přihlásil kriminalistům, že převážel k prodeji do Běloruska stříbrný mercedes německého starosty, kterého Čabrada společně s Miroslavem Králem předtím oloupili a pak zabili. Bylo to čtyři dny po vraždě.

Právě informace o prodeji vozidla kriminalisty nakonec dovedly až k pachatelům a k místu v lese, kde Kunderovo tělo zakopali. Suchý rovněž figuroval i jako nezbytný článek Čabradovy party, která ve velkém prodávala pervitin do Německa. Suchý byl jedním ze dvou dodavatelů drog, které Čabrada u soudu označil. Suchý to ale vehementně popíral a nakonec vyvázl jen s podmínečným trestem.

Lidé, kteří vůči Čabradovi nemají čisté svědomí, se oprávněně mohou obávat jeho pomsty. "Je to blázen schopný všeho. Od dětství byl problémovým dítětem, neuměl se kontrolovat, propadal záchvatům vzteku. Choval se k nám velmi hrubě, nadával nám, ničil všechno. Neměl jsem odvahu ho zarazit, několikrát jsem se s ním i popral. Měli jsme z něho všichni strach," řekl o něm před soudem jeho otec.

Detektivové ale sledují i další stopu, která by je dovedla k Čabradově současném úkrytu. Se zahraničními kolegy prověřují jeho styky s bratrem, který žije u deset let ve Švýcarsku a také jeho kontakty do Thajska, kam podle některých poznatků létal i třikrát do měsíce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám