Hlavní obsah

Tři muži popírají, že by uloupili 16 miliónů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Z loupežného přepadení automobilu bezpečnostní agentury, který letos 28. ledna ve Frýdku-Místku převážel 16 miliónů korun z České spořitelny, se před ostravským krajským soudem od čtvrtka zodpovídají tři muži ve věku 35, 36 a 48 let. Jan Grábl, Zdeněk Ševčík i Peter Šimulák shodně tvrdí, že s loupeží nemají vůbec nic společného.

Článek

"Jsem obviněn za něco, co jsem nespáchal," řekl například Peter Šimulák.

Skupina maskovaných pachatelů přepadla dodávkový automobil plný peněz krátce po sedmé hodině ranní nedaleko frýdecko-místecké pobočky České spořitelny, kde zaměstnanci bezpečnostní služby doplňovali zásoby peněz pro rozvoz do bankomatů. Na málo frekventovaném místě vozidlu ochranky vjeli do cesty jiným autem.

"Než jsme se vzpamatovali s nárazu, obstoupili auto a mířili na nás zbraněmi. Zároveň jeden z nich bušil kovovým předmětem do okna," vypověděl u soudu spolujezdec přepadeného řidiče Michal K. Pachatelé pak pod hrozbou střelby přinutili osádku přepadeného vozidla odkódovat zavazadlový prostor a zmizeli i se schránkami plnými peněz. "Byl to strašný šok. Dodnes to mám v hlavě a asi na to nikdy nezapomenu," dodal člen ochranky.

Grábla, Ševčíka a Šimuláka policisté zatkli po dvou a půl měsících vyšetřování. Podle obžaloby se na loupeži podílela ještě čtvrtá osoba, tu se ale nepodařilo najít.

Policie má proti mužům dostatek důkazů

Přestože se nikdo z trojice obžalovaných k loupeži nepřiznal, policie tvrdí, že proti každému z nich shromáždila dostatek důkazů. Podle kriminalistů si za uloupené peníze obžalovaní pořídili například drahá auta, byty a šperky. "Část peněz skončila také ve výherních automatech, kartách, hazardních hrách," uvedla po zadržení trojice severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Hlavní líčení bude pokračovat v pátek výslechem svědků a pak bude s největší pravděpodobností odročeno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám