Hlavní obsah

Druhému opilému policistovi zakázali řídit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Druhý z ostravských kriminalistů, u kterých byl na počátku října při dopravně bezpečnostní akci zjištěn alkohol v krvi, byl potrestán snížením platu a zákazem řízení motorových vozidel na dobu osmnácti měsíců. Ve středu o tom informovala mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Článek

"Policista byl uznán vinným ze spáchání jednání, které má znaky přestupku," informovala Bednarčíková. Policistovi byl uložen trest "snížení funkčního platu a zákaz řízení motorových vozidel na dobu osmnácti měsíců," dodala mluvčí.

"Oba případy jsme posuzovali zvlášť. V tom prvním se nepotvrdilo, že by policista chtěl s autem vjet do silničního provozu. Hlídka ho přistihla, když couval v jednosměrné ulici a ujel asi metr a půl. Jednalo se o přeparkování," doplnil k případu zástupce ředitele ostravské policie Jiří Veselý. Měl v krvi 1,78 promile alkoholu, podle Veselého ale provinění policisty nebylo tak závažné, aby vedlo k propuštění jako u druhého případu.

Policisté měli při kontrole 8. října v krvi 2,14 promile a 1,78 promile alkoholu. Při dopravněbezpečnostní akci policisté zkontrolovali 1180 vozidel. Pětadvacet řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu. Dva z nich přitom byli ostravští kriminalisté.

První byl propuštěn tři týdny po kontrole. Druhému bylo nyní doručeno rozhodnutí o finančním postihu a zákazu řízení na dobu jednoho a půl roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám