Hlavní obsah

V mlze se srazily desítky aut

Právo, ČTK, rap
MLADÁ BOLESLAV

Na rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví se stala v úterý ráno hromadná nehoda. Havarovalo tady asi čtyřicet vozidel. Policisté odkláněli dopravu přes Brodce nad Jizerou.

Článek

Nehoda se stala v mlze poblíž obce Písková Lhota v pruzích ve směru od Prahy. "Teď už je do ní zapleteno asi čtyřicet aut," řekl ráno mluvčí mladoboleslavské policie Vratislav Brynych s tím, že záchranáři ošetřovali několik lehce zraněných osob, těžká zranění neměl nikdo.

"Do nemocnice k ošetření jsme odvezli deset zraněných. Dva lidé měli otřes mozku, jinak se jednalo jen lehčí poranění - modřiny, tržné rány a pohmožděniny," řekla Právu mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Dopravu policisté odkláněli u Brodců na takzvanou starou mladoboleslavskou silnici, po které mohli  jet motoristé do Mladé Boleslavi přes Pískovou Lhotu a Bezděčín, kde bylo možné napojit se zpět na rychlostní komunikaci.

Při frekventovaném raním provozu se vozovka okamžitě ucpala a ačkoli někteří řidiči stihli zareagovat na havárii před sebou, zezadu do nich nabourala další dojíždějící auta. "Já jsem to ještě ubrzdil, ale pak jsem se jenom modlil, aby to ubrzdili i ti za mnou. Bohužel se nepovedlo," ukazoval Michal Baňo na nabouraný kufr svého auta.

Odstraňování následků nehody trvalo několik hodin. Částečný provoz byl na silnici obnoven ve čtvrt na jedenáct. Nabouraná vozidla byla odstavena na kraj silnice, ale bylo již možné je objet.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám