Hlavní obsah

Okradená šéfka cizinecké policie mlčí o původu peněz

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Šéfka oddělení cizinecké policie v Tachově Marta Fuchsová, kterou podle státní zástupkyně okradl její podřízený policista o 260 tisíc korun, jež měla schované v obálkách v kanceláři, a vkladní knížku, na které bylo 300 tisíc korun, zatím o původu peněz i o důvodech jejich uložení v plechové skříni v kanceláři mlčí.

Článek

Podle informací Práva ale svým nadřízeným sdělila, že šlo o peníze, které získala mimo jiné i z prodeje bytu a považovala za bezpečnější si je uložit v policejní služebně, než je nechávat doma.

Přímé odpovědi na otázku Práva, odkud peníze pocházejí a proč je měla schované na pracovišti, se však ve čtvrtek vyhnula. "Nemám k tomu zatím co říci. Vyjádřím se, až se situace uklidní. Potom si o tom můžeme popovídat. Musím stabilizovat chod oddělení, všichni jsou tady z toho špatní," řekla.

Sám šéf západočeské pohraniční a cizinecké policie Pavel Vošický vylučuje, že by Fuchsová přišla k penězům nějakým nečestným způsobem, který by připomínal úplatkářskou aféru na oddělení cizinecké policie v Karlových Varech. Tam státní zástupce už obvinil z rozsáhlé korupce dva policisty. Také Fuchsová případné spekulace či podobnosti s karlovarským případem rázně odmítla.

"Já jsem v pozici poškozené, tak nevím, co bych měla vysvětlovat. Ten policista, který peníze vzal, mne hluboce zklamal. Jsem zatím stále pod vlivem emocí a nechci už se k tomu vyjadřovat. Když bych skutečně něco brala, tak už tady nebudu," uvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám