Hlavní obsah

Policista měl okrást své kolegy o 300 tisíc

Právo, pab
TACHOV

Cizinecká policie se musí vypořádat s dalším šrámem už tak dost pošpiněné pověsti. Inspekce ministra vnitra zatkla v úterý sedmadvacetiletého pracovníka z oddělení cizinecké policie v Tachově pro podezření, že na pracovišti okradl svoji nadřízenou a další dva kolegy o bezmála 300 tisíc korun. Navíc je podezřelý, že zpronevěřil i peníze vybrané na pokutách za přestupky.

Článek

"Byl obviněn z trestného činu krádeže a zpronevěry," uvedla plzeňská státní zástupkyně Antonie Zelená. Nejvíce postiženou je podle informací Práva vedoucí oddělení Marta Fuchsová, která tvrdí, že jí policista sebral z plechové skříně v době její nepřítomnosti 180 tisíc korun.

Tak vysokou částku, jejíž uložení na pracovišti budí určité pochybnosti o původu peněz, šéfka oddělení vysvětlila údajně tím, že jde o peníze, které získala z prodeje bytu.

Obviněný policista se podle Zelené k činu doznal a tak zřejmě nebude důvod na něho uvalit vazbu. Motiv jeho jednání není zatím jasný. Spekuluje se o tom, že odcizené peníze prohrál v automatech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám