Hlavní obsah

Zadržený muž je podezřelý ze střelby na mladíka

Právo, Novinky, Petr Knötig
BRNO

V uplynulých dnech se policistům podařilo zadržet 40letého dělníka brněnské Zbrojovky, který je podezřelý z toho, že minulé úterý v nedalekých Syrovicích v opilosti postřelil dvaadvacetiletého řidiče. Muž je nyní ve vazbě. Při domovní prohlídce se však podařilo odhalit zcela jinou tvář dělníka. "Našli jsme neuvěřitelný zbrojní arzenál," informoval Jaromír Novotný z brněnské policie.

Článek

Přestože léta skrýval svou loveckou vášeň a schovával zbraně, prozradil se 25. října. Jako žárlivý manžel totiž střílel na domek v Ořechově u Brna a myslel, že se tam ukrývá jeho žena, která se nechce vrátit. Když po několika ranách neuspěl, odjel do nedalekých Syrovic, kde ze vzteku střílel na náhodně vybraný dům.

Přitom měl podle policie zasáhnout projíždějící auto a střela pronikla přes sedadla až do krku 22letého řidiče, kterého zranila. Následně se vrátil do svého domku v Ořechově, kde ho zadržela zásahová jednotka. Policisté měli totiž podezření, že má doma více zbraní, které může použít. To, co u něj našli, však předčilo všechna očekávání.

Policie u muže doma zajistila mimo jiné dalekohledy, tlumiče, krátké i dlouhé zbraně a velké množství nábojů. "Navíc jsme u něj našli několik set loveckých trofejí zvěře, kterou upytlačil. Měl doma i pytle s masem, které bylo buď zamražené nebo jen tak a hrozně smrdělo," uvedl Novotný.

Zadrženému muži za nedovolené ozbrojování, pokus těžké újmy na zdraví a výtržnictví hrozí 2 až 8 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám