Hlavní obsah

Soud poslal Davida Berdycha na devět let do vězení

Právo, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud v úterý poslal za vydírání a zbavení osobní svobody tří podnikatelů a další trestné činy spáchané v letech 2000 - 2001 Davida Berdycha na devět let do vězení. Další člen skupiny, bývalý dopravní policista Jiří Železný odešel od soudu s pětiletým nepodmíněným trestem.

Článek

U Zbyňka Šollera předseda senátu Petr Braun upustil od potrestání, protože Šoller si odpykává trest, který je vyšší, než k jakému by byl odsouzen za dnes projednávané trestné činy. Další obvinění, Josef Kunštát a Běla Oberkruberová, byli zproštěni obžaloby.

"Lituji toho co jsem udělal, denně si uvědomuji, že jsem zklamal všechny své blízké a nakonec i sám sebe," řekl Berdych, kterému soud, vzhledem k novému úhrnnému trestu, zrušil pět let vězení za jiné trestné činy, které si Berdych nedávno začal odpykávat.

Berdycha soud poslal do vězení se zvýšenou ostrahou, z čehož má odsouzený, který vypovídal na policii, velký strach. Bojí se, aby jej podsvětí v nejtěžším typu věznice na objednávku nezlikvidovalo. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám