Hlavní obsah

Zlínští strážníci mají možná na svědomí i další brutální útoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/ZLÍN

Kriminalisté prověřují, zda dvojice zlínských strážníků, podezřelá z říjnového usmrcení bezdomovce, spáchala i další brutální útoky v únoru a srpnu. Jeden skončil smrtí bezdomovce a další zraněním opilého muže. Oba strážníci jsou nyní ve věznici v Brně. Jsou obviněni z ublížení na zdraví s následkem smrti, neposkytnutí pomoci a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Článek

V únoru zahynul muž, jehož našli strážníci opilého v ulicích Zlína. Muž s poraněnou hlavou zemřel krátce poté, co byl přepraven s vážným poraněním do jedné z brněnských nemocnic. "Zemřel na následky vnitřního zranění, které mu bylo způsobeno jiným člověkem," informovala policejní mluvčí Lucie Javoříková.

V srpnu skončil v nemocnici jiný podnapilý muž. Strážníci jej dopadli v souvislosti s drobnou krádeží v jedné zlínské prodejně. Po kontaktu s příslušníky městské policie byl muž hospitalizován se zlomeninami žeber a závažným poraněním plic. "Strážníci, které jsme zatkli v souvislosti s úmrtím bezdomovce, figurovali i v těchto případech. Neměli ale vždy společné hlídky," uvedl Igor Crha, který se případem zabývá.

Prošetřování aktivit zlínské městské policie způsobila smrt dvaačtyřicetiletého bezdomovce, který zemřel 2. října v noci. Muž podle dostupných informací neměl na zaplacení útraty v jednom ze zlínských barů, v němž se pohádal s personálem. Na místo byla proto vyslána hlídka strážníků, která bezdomovce vyvlekla ven.

Policie hledá svědky útoku

Opilý muž byl pak údajně dvojicí napaden a zbit. Podle Crhy tomu nasvědčují i záběry pořízené z městských bezpečnostních kamer. "Je na nich patrné, jak byl bezdomovec kopán, bit obuškem a v zápětí odtažen do křoví," zdůraznil kriminalista.

Ze záběrů kamery policie zjistila, že útoku mohli přihlížet dva náhodní kolemjdoucí - muž a žena. Ti procházeli kritického dne v 03:52 těsně kolem křoví, v němž byli strážníci s bezdomovcem.

Strážníkům je 25 a 31 let. Oba jsou ve věznici v Brně - Bohunicích. Jsou obviněni z ublížení na zdraví s následkem smrti, neposkytnutí pomoci a zneužití pravomoci veřejného činitele. 

Policie žádá svědky, kteří k útoku mohou poskytnout bližší informace, aby se písemně obrátili na kapitána Igora Crhu z jihomoravské policejní správy, který sídlí v brněnské Kounicově ulici 24. Svědci mohou policii zaslat i e-mail, a to na adresu tiskového odboru jihomoravské policejní správy zrbrn@mvcr.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Strážníci jsou podezřelí, že ukopali muže

Brněnští kriminalisté vyšetřují v souvislosti s úmrtím dvaačtyřicetiletého muže, dva strážníky Městské policie Zlín. Bezvládné tělo našel minulou neděli neděli...

Výběr článků

Načítám