Hlavní obsah

Pracovnice spořitelny údajně podvedla negramotného

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV

Těžko uvěřitelného podvodu na negramotném klientovi z Krnova se podle kriminalistů dopustila 51letá obchodní zástupkyně Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS). Bývalý pasák dobytka ze Slovenska, který se ani za bezmála šedesát let svého života nenaučil číst, si loni přišel podle kriminalistů do kanceláře v Krnově vyřídit záležitosti kolem úvěru.

Článek

Úřednice ČMSS Růžena Hradilová mu ale prý bez jeho vědomí nechala podepsat kupní smlouvu na jeho jednopokojový byt, a to za necelých třicet tisíc korun. Žena, která se tak stala se svým manželem majitelkou bytu, od minulého týdne čelí trestnímu stíhání. K obvinění se vyjadřovat nechce.

Policistům ale podle informací Práva tvrdila, že se ničeho špatného nedopustila a negramotný muž věděl, co podepisuje. Navíc jde o člověka, který navzdory svému handicapu není zbaven svéprávnosti

Kriminalisté ale mají v náhledu na celou věc jasno. "Využila toho, že žadatel neumí číst a psát, a namísto listin týkajících se úvěru mu nechala podepsat kupní smlouvu k nemovitosti," uvedla policejní mluvčí Lucie Krašteničová s tím, že změna už je zapsaná i na katastrálním úřadu.

Žádala zaplacení nájemného

Dodala, že policisté si velice pečlivě zjišťovali, zda muž mluví pravdu, a došli k závěru, že opravdu nikdy nechodil do školy a jediné, co se stihl naučit, je vlastní podpis. O tom, že vlastně prodal byt úřednici ČMSS, se poškozený muž podle policie dozvěděl až po několika měsících. "Bylo to letos v dubnu, kdy po něm obviněná požadovala zaplacení nájemného," řekla mluvčí policie.

Žena dosud pro ČMSS pracuje a její nadřízení se o problému dozvěděli teprve v pondělí od novinářů. Vedení stavební spořitelny se proto zatím nevyjádřilo, zda s ženou ukončí spolupráci, nebo bude ctít presumpci neviny a čekat na soudní rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám