Hlavní obsah

Čtyři matky dětí organizovaně loupily

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Ve dne matky vzorně se starající o malé děti, za tmy pak královny zločinu. Čtveřici žen ze Sokolovska ve věku od pětadvaceti do šestatřiceti let zatkli chebští kriminalisté a obvinili je z organizování loupeží na cizincích. Tři z nich soud poslal do vazby.

Článek

Gang lupičů v sukních, po kterém šli kriminalisté více než rok, připravil zahraniční turisty o stovky tisíc korun. "Jsou trestné stíhané pro loupež," řekl v pondělí Právu chebský státní zástupce Viktor Böhm. Hrozí jim až osmileté vězení.

Pro ženy velice atraktivního vzhledu nebyl problém s cizinci navázat kontakt. Potom je stačilo doprovodit do některé z restaurací, kde pokračoval děj podle předem připraveného scénáře.

"Žena se snažila, aby útrata byla co největší a cizinec neměl v hotovosti na zaplacení. Potom jej doprovodila k bankomatu a nenápadně sledovala, jaký bezpečnostní pin oběť zadává. Následovala ještě malá zastávka v baru, kde v nestřeženém, okamžiku žena nasypala do drinku halucinogenní látku a nebo mu ji vpravila do úst při dlouhém polibku. Když už byl cizinec omámený, sebrala mu kreditní kartu, kterou i s pinem předala další člence gangu. Během pár minut měl muž účet prázdný a kreditku zpět v peněžence,"popsal praktiky ženské party policista obeznámený s případem.

Muži si toho pamatovali jen málo

Odhalení lupiček komplikovalo svědectví poškozených cizinců, kteří si buď na nic nepamatovali a nebo tvrdili, že se od nich žena nehnula na krok a tudíž nemohla s platební kartou manipulovat. "V řadě případů ale zjistili oloupení muži prázdná konta až doma a zpět nic neoznamovali," dodal zdroj.

Často se také stalo, že cizinec dostal větší dávku omamné drogy a dezorientován bloudil celou noc ve městě. "Někdy dokonce zkolaboval při jízdě v autě na cestě domů, kdy se mu udělalo nevolno," doplnil zdroj.

Podle osloveného psychologa šlo o velmi inteligentní ženy s tvrdým jádrem "Byly velmi rafinované a nepochybně zkušené ve svém oboru. Disponují také velmi dobrou intuicí, díky které si vyhmátly ty správné typy poddajných chlapů," reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám