Hlavní obsah

Pivní sud na kolejích zastavil vlak

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Strojvedoucí už potkali na kolejích kuriózní věci. Co ale spatřil před sebou strojvedoucí nákladního vlaku na trati II. železničního koridoru u Hodonína, patří mezi skutečné kuriozity. V noci na neděli, čtyřicet minut před půlnocí najel nákladní vlak ve směru z Přerova do Břeclavi v místech "U Černého mostu" poblíž Hodonína na pohozený prázdný padesátilitrový pivní sud.

Článek

Kovovou nádobu vlak částečně přejel, vymrštěný sud ale mezi vozy způsobil rozpojení brzdových hadic. Pokles tlaku v brzdovém potrubí automaticky způsobil zastavení vlaku.

Strojvedoucí místo rozpojení objevil a po spojení hadic a obnovení tlaku v potrubí mohl pokračovat v cestě. Policisté se přesto událostí zabývají.

"Případ šetříme jako přestupek Schválnost ze strany neznámého pachatele," potvrdila tisková mluvčí hodonínského policejního ředitelství Irena Bauer. Že se kromě nouzového zastavení vlaku nic jiného nestalo, je podle mluvčí věcí šťastné náhody, která by se příště nemusela opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám