Hlavní obsah

Policie zatkla 15 organizátorů prostituce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Policie uspořádala v pátek v nočních klubech na severu Čech zátah proti organizátorům prostituce. Kvůli organizování obchodu s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy mládeže obvinila 15 lidí. Organizovali prostituci asi 60 žen, sedmi z nich ještě nebylo 18 let.

Článek

Mezi zadrženými jsou i tři majitelé klubů, ti jsou v cele předběžného zadržení a čekají na rozhodnutí o vazbě.

Zásah se uskutečnil na 19 místech. Zúčastnila se ho stovka policistů, ale i pracovníci živnostenských úřadů. Na místě byla služba cizinecké a pohraniční policie a finanční policie. Provedeny byly i domovní prohlídky. Výslechy obviněných pokračují a vypovídají také dívky z nočních klubů.

Mezi dívkami, které se v klubech střídaly jako prostitutky byly i cizinky, například Ukrajinky nebo Slovenky. Dívky nebyly k prostituci nuceny.

Z jejich činnosti měli organizátoři miliónové zisky. Podle policistů každá dívka vydělala měsíčně průměrně zhruba 30 000 korun, ale dostala z toho méně než polovinu. Jejich klienti platili 2200 korun za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám