Hlavní obsah

Obec Nedvědice se rozloučila s oběťmi lesního vraha

Právo, jac
NEDVĚDICE

Manžele Františka a Boženu Ludvíkovy, kteří zemřeli rukou Viktora Kalivody na lesní cestě nedaleko obce 13. října, přišli dnes v Nedvědici na Brněnsku doprovodit na poslední cestě na místní hřbitov spolu s dětmi a vnoučaty stovky obyvatel obce.

Článek

Nejen v kostele sv. Kunhuty, kde se s nimi rozloučil farář Zdeněk Chylík, ale také nad hrobem na místním hřbitově zněla slova úcty a uznání k dvojici, která byla ostatním obyvatelům Nedvědice i svým dětem příkladem vzájemné lásky, obětavosti, porozumění a ochoty kdykoli pomoci bližnímu.

"Sedmdesátiletý František Ludvík a jeho o šest let mladší manželka žili ve společném manželství 42 let a spolu také odešli z tohoto světa," připomněl farář.

Lidé, kteří se shromáždili na hřbitově, vyjadřovali ohromení nad způsobem, jakým vrah ukončil život dvou jejich spoluobčanů. "Strach, který po té hrozné události provázel každý náš krok za humna, vystřídal po zatčení chladného a bezcitného vraha vztek. Ano, teď by tu každý hlasoval pro trest smrti," řekla jedna z účastnic pohřbu, která bydlela ve stejné ulici jako zavraždění manželé.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie: Střelec z lesů je student VŠ

Policisté ve čtvrtek ráno ve Slaném zadrželi muže, který v minulých dnech zastřelil tři lidi v lese na Brněnsku a Kladensku. Právu to potvrdila středočeská...

Šílený střelec z lesů je ve vazbě

Okresní soud pro Prahu-východ poslal v pátek do vazby osmadvacetiletého muže, který je obviněn z několikanásobné vraždy. V lesích na Kladensku a Brněnsku...

Výběr článků

Načítám