Hlavní obsah

V lesích na Brněnsku a Kladensku zabíjela zřejmě stejná zbraň

– KLADNO/BRNO

Při vraždách manželského páru nedaleko Nedvědice na Brněnsku a podnikatele v lese na Kladensku se patrně střílelo ze stejné zbraně. Svědčí o tom předběžná balistická expertiza. Informaci potvrdil policejní prezident Vladislav Husák.

Článek

"Balistická expertíza předběžně s velkou pravděpodobností potvrdila souvislost dvou případů vražd, ke kterým došlo v rozpětí několika dnů na dvou od sebe vzdálenýchz místech, a to na Kladensku a Brněnsku," sdělil Novinkám Husák. Doplnil, že policie už dříve s totuto možností pracovala.

Vražda podnikatele

V neděli našla manželka tělo svého 44letého muže v lese mezi obcemi Drnek a Malíkovice na Kladensku. Do lesa šel se psem. Když se dlouho nevracel, tak ho šla hledat. Muž zemřel na následky několika střelných poranění.

"Jako variantu prověřujeme i možnost, že se jedná o stejného pachatele, který v září poblíž parkoviště u lesa za Řevničovem na Rakovnicku střílel po ženě a pak pětičlenné osádce auta, která jí šla na pomoc," sdělil už dříve Michal Murín ze středočeské "mordparty".

To se zatím nedá vyloučit, ale potvrdilo se něco jiného - zřejmě spolu souvisí brněnský a kladenský případ. Podle kriminalistů jsou si všechny případy podobné. 

"Všechny tři případy mají v obecné rovině shodné rysy. Tedy střelnou zbraní v lesním porostu jakoby bez motivu. I když v případě útoku na ženu u Řevničova a osádku auta, která jí přispěchala na pomoc, se jako nejpravděpodobnější jeví loupežný motiv," řekl Právu zástupce středočeského policejního ředitele Václav Kučera.

Zastřelil důchodce, kteří sbírali dřevo

Starší manžele někdo zastřelil u lesní cesty mezi Nedvědicemi a obcí Sejřek nedaleko hradu Pernštejn na Brněnsku. Kriminalisté z jihomoravské policejní správy v Brně i jejich kolegové z ředitelství pro Brno-venkov nasadili tým lidí, kteří nepřetržitě pracují v terénu na zajišťování stop a svědků.

Manželský pár z Nedvědice ve věku 70 a 64 let si vyšel na suché dřevo do lesa. V okamžiku, kdy se oba starší lidé chystali odejít z lesa, padly smrtící výstřely.

"Smrt obou skutečně způsobily výstřely. Žádné jiné zranění, které by mělo souvislost s jejich smrtí, pitva neobjevila," poznamenala policejní mluvčí Dagmar Bartoníková. Právu se podařilo zjistit, že smrtící výstřely vyšly z pistole ráže 9 mm a pachatel nechal na místě činu prázdné nábojnice.

Reklama

Související témata:

Související články

V lesích vraždí zřejmě šílený střelec

V lesích začal na podzim řádit pravděpodobně šílený střelec. Jeho obětí se v neděli navečer stal 44letý houbař z Kladna. Manželka našla jeho tělo v lese okolo...

Výběr článků

Načítám