Hlavní obsah

Náměstek hejtmana byl přistižen opilý za volantem

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

S více než 1,5 promile alkoholu v krvi přistihli za volantem minulý týden policisté Miloslava Plasse (ODS), náměstka královéhradeckého hejtmana. Zastavili jej v Třebechovicích pod Orebem na Královéhradecku při celostátní dopravně bezpečnostní akci.

Článek

"Dvanáctého října o půl jedenácté dopoledne tam řídil jednačtyřicetiletý řidič vozidlo Škoda Octavia. Hlídka mu při dechové zkoušce naměřila nejprve 1,67 promile alkoholu, při opakovaném měření pak 1,49 promile. Řidiči byla zakázána další jízda a nařízeno lékařské vyšetření, spojené s odběrem krve, což řidič odmítl," informovala Právo mluvčí okresního ředitelství policie v Hradci Králové Anna Pešavová.

Spisový materiál policisté v úterý postoupili správnímu odboru královéhradeckého magistrátu k projednání. Plass ve funkci náměstka hejtmana pracuje druhé volební období a má na starosti sociální věci. Přiznal, že měl v krvi zbytkový alkohol.

"Měli jsme den před tím poradu v Deštném v Orlických horách s řediteli našich příspěvkových organizací. Večer byla neformální zábava, pil se také alkohol. Vypil jsem několik slivovic a nějaké pivo šel jsem pozdě spát. Ráno jsem potřeboval být v Hradci Králové a z hlouposti jsem podcenil situaci, měl jsem v krvi zbytkový alkohol," sdělil Plass Právu.

"Odběru krve jsem se nebránil, nedošlo k němu po vzájemné dohodě, neboť jsem alkohol nijak nezapíral. Chybu uznávám a jsem připraven z toho pro sebe vyvodit důsledky," dodal.

Plass: rezignuji nebo odevzdám plat

Záležitost oznámil hejtmanovi Pavlu Bradíkovi a předsedovi svého zastupitelského klubu. Nevyloučil při tom svou rezignaci na post náměstka hejtmana.

"Chci se svými kolegy ze zastupitelského klubu tuto záležitost prodiskutovat a nabídnout několik variant, přičemž rezignace je jedna z nich. Další varianta je, že bych poskytl příspěvek ve výši svého měsíčního platu na preventivní programy, zaměřené na boj proti alkoholu za volantem. Sám hluboce nesouhlasím s tím, aby se řídilo pod vlivem alkoholu a celá tahle záležitost je pro mne velmi těžká," řekl.

Hradecký hejtman Pavel Bradík (ODS) nepochybuje o tom, že Plass ze svého pochybení vyvodí osobní i politické důsledky. "Nesmírně mě to mrzí, kolegu Plasse znám jako slušného člověka. Jestliže pochybil, tak sem přesvědčen, že to neodbude mávnutím ruky," řekl Bradík Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám