Hlavní obsah

Při výbuchu plynu zemřel roční chlapec

LIBODŘICE

V rodinném domku v Libodřicích na Kolínsku vybuchla v noci z neděle na pondělí plynová kamna. Při následném požáru zemřel na následky těžkých zranění malý chlapec. Matka s dalším dítětem jsou s popáleninami v nemocnici.

Článek

Dvacetileté ženě při zapalování plynových kamen vybuchla desetikilogramová plynová láhev, následně se zřítila část stropu. Roční chlapec, který utrpěl popáleniny třetího a čtvrtého stupně na devadesáti procentech těla, zůstal uvězněný pod sutinami. Lékař na jeho těle nezjistil stopy násilí.

Matka s osmiletým synovcem vyvázli jen s drobnými popáleninami, chlapec na pravé paži, žena na rukou. Ženě se podařilo z hořícího domu vytáhnout synovce a doběhnout pro pomoc do blízké restaurace. Mezi prvními byl na místě Libodřický místostarosta Ladislav Němec. Přes vysokou intensitu požáru se mu podařilo vniknout do jedné místnosti, za ním do domu vběhli i další lidé. Bohužel se jim nepodařilo kvůli obrovským plamenům a žáru dostat do místnosti, kde bylo ohnisko požáru a roční chlapec.

V domě žila žena s dítětem a druhem, podle místostarosty Němce trochu nestandartně, prý se v domě pohybovalo hodně lidí, problémy s nimi ale nebyly.

Požár domek dost poškodil, krajní místnosti se zachovaly, ale jsou promáčené, zcela zničená je střecha. Škoda je 1,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám