Hlavní obsah

Po útoku psa v Dolínku zemřel jeho majitel

ODOLENA VODA

Americký buldok napadl v sobotu večer na předměstí městečka Odolena Voda u Prahy svého majitele. Třiapadesátiletý muž po útoku zemřel. O rok mladší ženu, které pes pokousal ruce, záchranka převezla po ošetření s hlubokými tržnými ranami do nemocnice Bulovka v Praze na traumatologii.

Článek

Neštěstí se stalo, když muž krmil dva psy, které s manželkou doma choval. Pes byl po útoku utracen. V neděli odpoledne pobíhal na zahradě opuštěného domu, kde se neštěstí stalo, černý rotvajler.

Podle slov lékaře není zdravotní stav zraněné ženy vážný, sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečková. Po příjezdu lékaře byl už muž v bezvědomí a měl mnohočetné tržné rány na horních i dolních končetinách a na podbřišku. Podle Janečkové však nezemřel na vykrvácení, které nebylo tak rozsáhlé, aby mohlo způsobit smrt.

Napadený byl dlouholetý kardiak, nedávno propuštěn z nemocnice, kde byl hospitalizován se srdeční chorobou. "Podle všeho zemřel na srdeční selhání, stoprocentně to ale potvrdí pitva," uvedla Janečková.

"Několikrát jsem je viděla na procházce s oběma psy, pokaždé je měli na vodítku," řekla jedna ze sousedek, která si nepřála zveřejnit své jméno. Také dvě starší ženy z obce potvrdily, že nikdy neslyšely, že by měli manželé se svými psy nějaké problémy.

Případy, kdy bojoví psi napadnou majitele nebo rodinné příslušníky a známé jsou poměrně časté. Například na začátku letošního února v Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku pokousal pes čtyřletou holčičku. Pitbul patřil příteli její babičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám