Hlavní obsah

Tříletá dívka, kterou srazil vlak, zemřela

RÁJEC-JESTŘEBÍ

U železničního přejezdu v Rájci-Jestřebí na Blanensku srazil v neděli po poledni nákladní vlak malé dítě. Tříletá dívka utrpěla těžká zranění a při transportu do nemocnice vrtulníkem zemřela, řekla mluvčí Fakultní nemocnice Brno.

Článek

Nehoda se udála ve 12:35 na trati Česká Třebová-Brno asi 300 metrů od přejezdu se závorami a výstražnými světly v areálu rájecké nádražní stanice.

Podle informací ČTK si dívka u kolejiště hrála se svou starší sestrou. Kolem projíždějící vlak pak dívku zachytil a odhodil stupátkem železničního vagónu.

Příčiny nehody šetří policisté a drážní inspekce. Provoz na trati Česká Třebová-Brno není omezen, v místě nehody je doprava svedena na jednu kolej.

Na Plzeňsku srazil řidič šestiletou holčičku

V obci Hadačka u Kralovic na Plzeňsku srazil v neděli v podvečer řidič osobního auta šestiletou holčičku, která přebíhala přes silnici. Vrtulník ji transportoval do plzeňské nemocnice.

"Její zranění jsou vážná," řekl Právu mluvčí západočeské záchranky Miroslav Bukovjan. "Má těžké poškození mozku, prognóza je velmi nejistá," doplnil administrátor nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám