Hlavní obsah

Policie zatkla bezdomovce ve chvíli, kdy chtěl znásilnit ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravští policisté v úterý chytili pětadvacetiletého bezdomovce, který je podezřelý ze znásilnění dvacetileté ženy. Policistům se muže podařilo přistihnout ve chvíli, kdy si vyhlédl další oběť a táhl ji do křoví.

Článek

"Dne 4. 10. 2005 kolem třetí hodiny ranní spatřila policejní hlídka v prostoru Bezručova sadu v Moravské Ostravě podezřelé jednání muže, který pronásledoval mladou ženu. Dotyčného pak policisté sledovali až do míst, kde se nachází křoví. Zde pak muže viděli, jak drží dívku zezadu za krk. Muž se po spatření hlídky dal okamžitě na útěk," uvedl policejní mluvčí Milan Klézl.

Na ulici Ostrčilova muže policisté dohnali a zadrželi. Z dalšího šetření bylo zjištěno, že poškozená 33letá žena měla být násilím tažena do křoví, kde po ní podezřelý pouze požadoval, ať nekřičí. Z jeho chování však jednoznačně vyplývalo, že jí chce znásilnit," dodal mluvčí.

Muž, který byl podnapilý, putoval na záchytku. Policie zjistila, že jde o nezaměstnaného desetkrát soudně trestaného recidivistu, který má na svědomí majetkovou i násilnou trestnou činnost. Z posledního výkonu trestu byl propuštěn loni v květnu. Skončil ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám