Hlavní obsah

Soud: Muž zneužil chlapce, ten má trvalé následky

OLOMOUC

Olomoucký vrchní soud ve středu potrestal osmi lety vězení dvaatřicetiletého Martina Zerzavého z Karviné za znásilnění a pohlavní zneužívání nezletilých chlapců. Potvrdil tak verdikt ostravského krajského soudu z letošního dubna. Zerzavý tvrdí, že si chlapci vše vymysleli.

Článek

Zerzavý, který trpí podle soudu homosexuální pedofilií, provozoval sex se třemi nezletilými a jedním mladistvým. Nejzávažnějšího trestného činu - znásilnění se dopustil loni v srpnu teprve na devítiletém školákovi. Další dva chlapce ve věku 12 a 15 let obžalovaný podle soudu násilím donutil k orálnímu sexu.

Právní zástupce Zerzavého uvedl, že jeho klient vinu popírá. Chlapci si podle něj všechno vymysleli. "Setkával se s nimi, sami za ním chodili. To co ale tvrdí, není pravda," prohlásil obhájce. Požádal proto soud, aby jeho klienta zprostil obžaloby, případně věc vrátil k došetření, nebo Zerzavému snížil trest.

Soud však jeho požadavky odmítl. Podle jeho názoru není možné, aby si poškození věc vymysleli. "Z jejich výpovědi vyplývá, že to museli prožít. Je to zřejmé zejména u chlapce ročníku 1995, který utrpěl mimo jiné závažné poranění konečníku," uvedl předseda senátu soudu Vladimír Rutar.

K výši trestu řekl, že odpovídá činům, kterých se Zerzavý dopustil. "Způsobil chlapům nedozírné následky na jejich psychice. V sexuální oblasti mohou být následky i trvalé," uvedl předseda senátu soudu. Doplnil, že Zerzavý se také podobné trestné činnosti již v minulosti dopustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám