Hlavní obsah

Policie obvinila mladíka, který omylem probodl dítě oštěpem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Policie v těchto dnech obvinila 16letého mladíka, který při loňských závodech v Liberci zasáhl 13letého chlapce oštěpem. Mladík je stíhán za ublížení na zdraví.

Článek

"Policie obvinila 16letého mladíka z Hradce Králové z ublížení na zdraví. Způsobil 13letému sportovci zranění, na které v nemocnici později zemřel. Hrozí mu až dva roky vězení," řekla Novinkám policejní mluvčí Anna Pešalová.  

S obviněním chlapce již dříve nesouhlasil sekretář výboru lehké atletiky TJ Sokol Hradec Králové Jiří Brych. "Spíš vidím vinu na pořadatelích než na tom samotném klukovi. Je běžné, že se oštěpaři před závody rozcvičují, háží tam. To si musí hlídat pořadatelé, aby nedošlo k podobné tragédii," řekl začátkem září Brych.

Mladý atlet z Pardubic byl těžce zraněn loni 25. září na Městském stadionu v Liberci při semifinálovém závodě mistrovství republiky lehkoatletických družstev starších žáků. Neštěstí se stalo ještě před oficiálním závodem, když se atleti rozcvičovali.

Podle svědků zasáhl jeden z nich třináctiletého oštěpaře do hrudi ve chvíli, když si šel pro svůj oštěp zhruba do vzdálenosti 30 metrů od odhodiště. Chlapec nestačil zareagovat na varovný křik a letícímu oštěpu se nedokázal vyhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám