Hlavní obsah

Černý víkend na silnicích, nejméně šest mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

O víkendu zemřeli na silnicích ve východních Čechách tři lidé. Na Orlickoústecku přišel o život 35letý řidič škodovky, který vyjel mimo silnici. Podobně zemřeli 38letý muž na Svitavsku a 25letý na Pardubicku. Také na severu Čech byly hlášeny tři smrtelné nehody.

Článek

Prvního října okolo 21:15 jel 35letý řidič Škody Favorit 135L od Vysokého Mýta směrem k obci Vanice a na přímém a přehledném úseku zapadl do příkopu. Narazil do stromu a zemřel na místě. Jeho smrt byla přitom zcela zbytečná - jak zjistila policie při ohledání auta, muž nebyl připoután. Při nehodě byl také těžce zraněn 16letý spolujezdec a lehce 22letý spolujezdec.

Druhého října byla bilance ještě horší, zemřeli hned dva řidiči. "V 00:05  došlo na silnici II/368 v katastru obce Boršov na Svitavsku k tragické  nehodě. Řidič osobního vozidla Opel Vectra zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a v zatáčce dostal smyk. Havaroval mimo komunikaci, kde narazil do betonové podezdívky dřevěného oplocení," uvedla policejní mluvčí Lenka Klouzová.

Muž byl na místě mrtvý, stejně jako třetí oběť, 25 letý spolujezdec v Hondě Accord, který zemřel u Jaroslavi na Pardubicku. Příčina nehody bude zřejmě podobná, rychlá jízda na mokré vozovce. Řidič utrpěl jen lehké zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám