Hlavní obsah

Kajínek u soudu ničeho nedosáhl, svědci nepřišli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud v pondělí odročil případ dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka na neurčito. Jednání o obnovení procesu bylo odročeno na neurčito z důvodu nepřítomnosti svědka Alexandra Hegedüsse. Další ze svědků, bývalý Kajínkův spoluobžalovaný Jan Mikeš, se také skrývá. Byl už odsouzen za podvody na 8 let.

Článek

Kajínek, odsouzený na doživotí za dvojnásobnou nájemnou vraždu, tvrdí, že je nevinný. Stále doufá, že soud povolí, aby se případ znovu otevřel a dokázala se jeho nevina.

Plzeňský soud se kauzou naposledy zabýval 18. července. Případ odročil, protože nepřišel právě Hegedüss. [celá zpráva]

Vrchní soud i Kajínkovi obhájci však na jeho výslechu trvají. Hegedüss údajně tvrdí, že k původní výpovědi, v níž usvědčoval Kajínka, ho donutila policie. Kajínka odsoudil plzeňský krajský soud k doživotí v červnu 1998 za to, že v Plzni zastřelil Juliána Pokoše a Štefana Jandu a postřelil Vojtěcha Pokoše.

Stále není důvěryhodný svědek

Loni v září soudce Tomáš Bouček obnovu procesu zamítl. Kajínkova obhajoba ale podala stížnost. V únoru senát pražského vrchního soudu vedený soudcem Rudolfem Tomašovičem v neveřejném jednání zrušil rozhodnutí plzeňského krajského soudu.

"Důvodem jsou formální procesní pochybení, ke kterým došlo před plzeňským krajským soudem. Tato pochybení se stala při opatřování a provádění důkazů. Ve zrušujícím rozhodnutí a rozhodnutí k novému projednání budou uloženy plzeňskému soudu úkony, které bude nutné provést," řekl po rozhodnutí Tomašovič.

Kajínkova obhajoba tvrdí, že Kajínek je nevinný a že podnikatele Štefana Jandu a Juliána Pokoše v borských serpentinách před dvanácti lety zastřelili policisté Jaroslav Kronďák a Jan Mikeš. Kajínek má i značný počet obdivovatelů, kteří organizují i demonstrace a petice v jeho prospěch. [celá zpráva

Reklama

Související články

Kajínek nestřílel, vypověděli svědci

Nechvalně známý vězeň Jiří Kajínek, který byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu na doživotí, v pondělí po šesti letech opět stanul před soudem. Za zvýšených...

Soud rozhodne o obnovení procesu s Kajínkem

Plzeňský krajský soud ve čtvrtek dopoledne rozhodne, zda bude obnoven proces s dvojnásobným vrahem Jiřím Kajínkem. Ve středu byl mimo jiné vyslechnut policista...

Za Kajínka demonstrovala asi šedesátka lidí

Přibližně šedesát lidí se sešlo ve čtvrtek okolo šestnácté hodiny v horní části Václavského náměstí, aby vyjádřili svou podporu doživotně odsouzenému Jiřímu...

Výběr článků

Načítám