Hlavní obsah

Při srážce dvou nákladních vlaků zemřel strojvůdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

V úseku z Mostu do Bíliny u zastávky Želenice nad Bílinou se v sobotu krátce po půlnoci srazily dva nákladní vlaky. Strojvůdce jednoho z nich zemřel. Novinky o neštěstí informoval Zdeněk Neusar z Drážní inspekce.

Článek

V sobotu v 0:15 hodin nákladní vlak Unipetrolu Doprava, který jel z Hněvic do Sokolova, zezadu narazil do nákladního vlaku Českých drah. Vlak ČD jel z Kralup nad Vltavou do Mostu.

Při srážce zemřel dvaapadesátiletý strojvůdce Unipetrolu. Zároveň vykolejilo třináct vozů ČD a jedna lokomotiva Unipetrolu.

Na místě byl přerušen provoz. Náhradní dopravu zajišťují autobusy. Na obnově provozu se intenzívně pracuje. Na první traťové koleji by měl být provoz obnoven do půlnoci.

Podle prvního šetření Drážní inspekce je na vině nehody asi strojvedoucí Unipetrolu, který prý nezastavil u návěstidla zakazujícího další jízdu.

Škoda na lokomotivách Unipetrolu Doprava byla stanovena na 8 miliónů korun, na vozech na 1,5 mil. Kč, kolejích 2,5 mil. Kč a na trakčním vedení na 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám