Hlavní obsah

Náklaďák se proboural do obýváku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZHŮŘ

"Máš náklaďák v baráku," volali v pátek dopoledne na mobil Josefa Diviše ze Zhůře na Plzeňsku místní lidé. Dvaapadesátiletý muž byl v tu dobu v zaměstnání. Když přijel domů, čekalo ho překvapení. Do domu, který stojí na okraji obce hned vedle hlavní silnice z Plzně do Českých Budějovic narazil nákladní vůz a částečně se proboural zeď do obývacího pokoje.

Článek

Řidiče náklaďáku museli vyprostit hasiči a záchranka ho odvezla do nemocnice. "Když jsem to viděl, zamrazilo mě v zádech. Kromě vyvalené zdi v obýváku jsou popraskané stropy ještě v další místnosti. Musím zavolat statika, aby řekl, jestli to máme zbourat a nebo se to dá ještě nějak opravit," řekl na místě Právu Josef Diviš. Podle policistů řidič náklaďáku z neznámých příčin vyjel ze silnice.

"Nejdříve prorazil plot, pak naboural do zaparkovaného osobního auta a nakonec narazil do zdi domu. Zřejmě vůbec nebrzdil, nenašli jsme žádné brzdné stopy. Při podrobnějším ohledání vozidla jsme zjistili, že jedna z pneumatik byla prasklá. To ale mohlo být způsobeno nárazem na betonový sokl plotu," řekl jeden z policistů, kteří místo nehody zajišťovali.

Podle svědků zraněný řidič záchranářům řekl, že se mu udělalo za volantem špatně a patrně omdlel.

Reklama

Výběr článků

Načítám