Hlavní obsah

Pacient se snažil autem srazit dva lékaře

Právo, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Těžko uvěřitená věc se stala ve čtvrtek před sedmou hodinou ráno v Baťově krajské nemocnici ve Zlíně. Jeden z pacientů vjel do areálu nemocnice vozem a snažil se opakovaně srazit dva lékaře. Naštěstí žádného z nich vážně nezranil, zdravotníci však podali na muže trestní oznámení, kde ho viní z pokusu dvojnásobné vraždy.

Článek

"Jednalo se o pacienta, který byl dlouhodobě v péči naší kliniky. Objevil se v nemocnici a bez varování několikrát najel na dva kolegy. Těm se naštěstí podařilo uniknout z jeho dosahu. Na parkovišti tu po něm zbyla jen čtyři nabouraná auta," řekl Právu přednosta Interní kliniky Ivo Oral.

Muži se ještě podařilo z nemocničního areálu ujet, ve městě však havaroval a na místě nehody jej zadržela policie. "Jednání konkrétně tohoto pacienta nás překvapilo. Zřejmě u něj musel nastat nějaký zkrat. Kolegové se se situací po prvotním šoku vypořádali dobře a po celý den normálně plnili své pracovní povinnosti," dodal.

Potvrdil, že na muže podali trestní oznámení a spíše než obavy prý cítí naštvaní. "Policie v souvislosti s touto událostí zadržela třiadvacetiletého mladíka z Valašských Klobouk. Případ je stále v šetření," uvedla k případu zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám