Hlavní obsah

Opilý řidič srazil v Ostravě policistu, ten zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tragická dopravní nehoda se odehrála v noci na středu v Ostravě. V ulici U Hrůbků v Ostravě-Nové Vsi byl při silniční kontrole sražen dopravní policista. Řidič Škody Felicie podle policie nerespektoval pokyn k zastavení a policistu srazil. Z místa nehody navíc ujel. Zraněný muž zákona na místě zemřel.

Článek

"Znamení k zastavení dal policista včas a zřetelně tak, aby řidič mohl bezpečně zastavit vozidlo a nedošlo k ohrožení bezpečnosti," sdělila Novinkám policejní mluvčí Soňa Bradáčová. Osmadvacetiletý muž z Ostravy však na výzvu zareagoval a začal najíždět do dvou policistů stojících u pravého kraje vozovky. Náhle změnil směr vlevo, srazil třiačtyřicetiletého policistu a z místa nehody ujel.

"Jeden z policistů poskytl zraněnému kolegovi první pomoc a přivolal lékaře. Druhý nasedl do vozidla a pronásledoval ujíždějícího řidiče," popsala Bradáčová. Po zhruba kilometrové jízdě muže zadržel a orientační dechovou zkouškou zjistil, že mladík je podnapilý. Přístroj ukázal více než dvě promile alkoholu v krvi.

Noc strávil po vyšetření lékařem v policejní cele. "Řidič nemohl vzhledem ke své podnapilosti dosud k věci podat vysvětlení," dodala Bradáčová.

Nočním řáděním si muž vysloužil podezření z trestných činů ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci.

Za smrt policisty 10,5 roku vězení

Podobným případem se minulý týden zabýval Vrchní soud v Praze. Ten poslal čtyřicetiletého Zdeňka Motejlka na deset a půl roku do vězení za to, že způsobil smrt policisty, kterého loni v září ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku v opilosti srazil svým autem a z místa nehody ujel.

Motejlek se podle pravomocného verdiktu dopustil útoku na veřejného činitele, nikoli pokusu o vraždu, jak jeho čin posuzovala žalobkyně. Řidiči nebyl prokázán ani nepřímý úmysl policistu zabít, jeho smrt však najetím do příslušníka zavinil.

Reklama

Výběr článků

Načítám