Hlavní obsah

Útočník z táborské nemocnice je obviněn z pokusu o vraždu

– TÁBOR
Právo, Petr Pokorný

Útočníka, který v úterý ráno střílel v táborské nemocnici obvinili kriminalisté z pokusu o vraždu, za což mu hrozí až patnáct let vězení. V současné době je umístěn ve vazbě. Sedmatřicetiletý muž střílel na chodbě nemocnice zbraní, kterou ukradl přivolané policejní hlídce.

Článek

Na začátku dramatického případu byla poměrně banální dopravní nehoda. Tu zavinil obžalovaný krátce před 21 hodinou v pondělí večer na výjezdu z Veselí nad Lužnicí do Českých Budějovic a z místa uprchl. Byl však zadržen a po půlnoci převezen k odběru krve do táborské nemocnice.

Následně jej policisté propustili. Po jejich odjezdu se muž ovšem do nemocnice vrátil a obtěžoval zdravotnický personál. Zvládnout se jej nepodařilo ani ostraze, takže asi 30 minut po druhé hodině ranní přišla znovu na řadu policie.

Drogy a nevěstince

"Hlídka muže vyzvala, aby prostory nemocnice opustil. Na to nereagoval, seděl v křesle a choval se apaticky. Když k němu policisté přistoupili do bezprostřední blízkosti náhle prudce zaútočil. Jednomu z policistů vytrhl z pouzdra služební zbraň, druhého povalil a dal se na útěk. Když ho začali pronásledovat zahájil palbu. Nikoho naštěstí nezasáhl. Teprve pod hrozbou, že bude použita služební zbraň, se útočník vzdal," řekl Právu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Vzhledem k tomu, že předchozí dechová zkouška neprokázala přítomnost v krvi útočníka, domnívají se policisté, že byl pod vlivem zatím neznámé návykové látky.

"Výsledky laboratorních testů zatím kriminalisté k dispozice nemají," konstatoval ve středu mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Případné pochybení zasahujících policistů podle něho pracovník kontrolního oddělení jihočeské policejní správy vyloučil.

Právu se v souvislosti s osobou útočníka podařilo zjistit, že ovládá několik nevěstinců v Českých Budějovicích a pro policii není žádnou neznámou. Ta se údajně nad ním pokusila už několikrát zatáhnout smyčku, nikdy mu ale žádnou trestnou činnost údajně neprokázala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám