Hlavní obsah

Retardovaný mladík zmizel z domova i zaměstnání

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Pátrání po čtyřiadvacetiletém Michalu Safkovi vyhlásila policie v Hradci Králové. Pohřešovaný je zaměstnán v Dřevozpracujícím družstvu v Hradci Králové - Malšovicích, odkud v úterý 20. září 16 hodin po skončení zaměstnání odešel. Následující den se do zaměstnání nedostavil a údajně byl viděn v místě trvalého bydliště na třídě E. Beneše v Hradci Králové.

Článek

"Ve čtvrtek 22. září ráno oznámil zaměstnavatel chlapcovu otci Michalovu absenci. V této době byl na pracovišti nalezen jeho batoh s peněženkou, v níž bylo 900 korun, mobilní telefon, bankovní karta, občanský průkaz a relativně čerstvá svačina," uvedl Právu policejní komisař Josef Kolbaba s tím, že od této doby se do zaměstnání ani do místa trvalého bydliště se nevrátil a nepodal o sobě žádnou zprávu.

Mladík je 190 cm vysoký, štíhlé postavy. Má oválný obličej, hnědé vlasy o délce asi dva centimetry. Při chůzi je nakloněn dopředu, mluví pomalu a občas zadrhává. "Na sobě měl pravděpodobně modrou bundu bez kapuce, žluto - hnědou odepínací kalhoty na zip, na hlavě měl zelenou kšiltovku a na nohou sportovní boty černé barvy," dodal Kolbaba.

Jmenovaný byl podle informace policie v minulosti již pohřešován. Trpí mentální retardací, která se projevuje psychickými výpadky, pomalejším jednáním, chápáním a špatnou orientací. V případě, že by se dostal do neznámého prostředí, by zabloudil.

Policie žádá občany, aby veškeré informace k pohřešovanému Michalu Safkovi sdělili neprodleně přímo Službě kriminální policie a vyšetřování okresního ředitelství v Hradci Králové na telefon 974 526 101 nebo kterémukoliv oddělení policie, případně na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám